Tidløs nytelse

Ingen skal beskylde Brasserie France for å være moteriktig. Og takk for det.

Fristelser på fransk: I tretti år har en tur på Brasserie France vært en bekvem måte å dra til Frankrike på. Det er det fremdeles. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
Fristelser på fransk: I tretti år har en tur på Brasserie France vært en bekvem måte å dra til Frankrike på. Det er det fremdeles. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Dette er virkelig et lite stykke Frankrike midt i Oslo, sa Robinson.

- Ja, i alle fall hvis man myser litt og prøver å stenge ute de norske glosene som flyr rundt ørene dine, svarte Fredag.

For på Brasserie France er det trangt mellom bordene, slik det skal være på et ekte, klassisk brasserie. Robinson og Fredag har besøkt restauranten — som lenge hadde det fjollete navnet A Touch of France — flere ganger, og navneskiftet må kunne sies å være den mest radikale endringen siden starten. Ellers er alt ved det gamle. Franske klassikere har stått på menyen i Øvre Slottsgate 16 i over tretti år, selv om det stilige brasseriet på gateplan først åpnet i 1991, bygget etter modell av det ærverdige Brasserie Pyrénéen i Toulouse.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer