Du leser nå Dagbladet Pluss

Til daglig har de vanlige jobber

Bli med bak den glitrende fasaden til den nye generasjonen norske dragartister.

Gatas dronninger: Merete Stenberg (t.v) Peter David Ramthun og Katinka Stensgaard, opptrer jevnlig på Oslos dragscene og ønsker å skape et inspirerende dragmiljø i hovedstaden. De står på bussholdeplassen ved Frogner, ikke for å ta bussen, men for å vandre gatelangs i sine kostymer. Foto: Helene Mariussen
Gatas dronninger: Merete Stenberg (t.v) Peter David Ramthun og Katinka Stensgaard, opptrer jevnlig på Oslos dragscene og ønsker å skape et inspirerende dragmiljø i hovedstaden. De står på bussholdeplassen ved Frogner, ikke for å ta bussen, men for å vandre gatelangs i sine kostymer. Foto: Helene MariussenVis mer

Før skjedde det bak lukkede dører, på mørke scener, gjerne lenge etter leggetid. Nå tiltrekker det norske dragmiljøet stadig flere, som dyrker ulikheter, leker med estetiske uttrykk og utfordrer kjønnsnormene.

- Rammene for hva dragkonseptet en gang var, er sprengt, sier Daisy Sælen Hafstad.

Hun har arrangert en rekke dragkonkurranser i Norge og jobber for tida med en dokumentarbok om norske dragartister. Hun forteller at artistene er mye mer mangfoldige enn før, flere kler seg stadig mer overdrevent, og det gjelder ikke bare menn.

Ifølge Hafstad er det rundt 100 dragqueens og dragartister i Norge. Magasinet har fulgt noen av dem over en tidsperiode på ett år. De forteller om et ønske om å sprenge rammer og dyrke ulikhet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.