Historisk: Atmosfæren på Oslos eldste restaurant, Engebret Café, er det ikke noe å si på. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
Historisk: Atmosfæren på Oslos eldste restaurant, Engebret Café, er det ikke noe å si på. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Til Dovre faller

Det er flere gode grunner til å spise på Café Engebret. Høstmenyen er ikke en av dem.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Ute erter oktoberkulda byfolk på spasertur. Inne, bak blondegardinene på Engebret, blafrer stearinlysene. Døra glir igjen bak spiseparet og Fredag løfter nesa i sky, snusende.

-Her er det allerede jul, konstaterer Fredag

Og ganske riktig: Den vennlige servitøren dukker opp med tre menyer: «Høstmeny», «Ukens meny» og «Julemeny».

Hos tradisjonelle Engebret serveres lutefisk, pinnekjøtt, juletallerken og smalahove fra oktober. Robinson og Fredag synes det er litt tidlig å starte julefeiringen og dukker ned i høstmenyen.

Til bordet kommer en appetittvekker. Brandade, klippfisk- og potetbolle, med tomatsalsa. Og like etterpå kommer forrettene. Fredag har bestilt reinsdyrcarpaccio med grillet, hvit geitost.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn