INTERNASJONAL KLASSE: Røroskål inneholder riktignok ikke kål, men er en gryterett som kan måle seg med det beste i utlandet. Enkel, men hvilken smak!
INTERNASJONAL KLASSE: Røroskål inneholder riktignok ikke kål, men er en gryterett som kan måle seg med det beste i utlandet. Enkel, men hvilken smak!Vis mer

Til Italia via Trøndelag

Noe mat er så gammeldags at den blir moderne.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

||| JEG HAR ALLTID elsket virkelig gode gryteretter. Når alt stemmer, er de små vidundere under et lokk, uttrykk for et sted, en tradisjon, og en universell idé.

I Michelinstjernenes språk betyr én stjerne at et sted er ekstra bra i sin klasse, to stjerner betyr at det er verd en omvei, og tre stjerner betyr at det er verd en reise i seg selv.

Det finnes noen få trestjerners gryteretter. Jeg har reist ens ærend til Marseille for å spise bouillabaisse. Jeg har valfartet cassouletens hjemsteder i Languedoc, der man krangler så svinebust og gåsefjær fyker over hva som er opprinneligst, men hvor man alltid knekker skorpa seks ganger før man serverer. Jeg har opplevd det uforklarlige ved at kokt, blanda kjøtt — bollito misto — kan bli opphøyd til en kunstform i Nord-Italia.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn