Til krig mot kos

Hvis professor Nina Witoszek finner en psykolog som er smartere enn henne, skal hun heller vurdere terapi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET HADDE VÆRT EN døsig sommer i presse-Norge. VG-sola glinset fra forsiden. Dagbla-sola skinte fra stativet ved siden av. Alt var ved det gamle. Så kommer denne kvinnen, Nina Witoszek, en intellektuell fra Polen med... ja, en litt merkelig hårfrisyre. Hun sier det er på høy tid at avisspaltene fylles med skikkelige tanker framfor kjendiser. De intellektuelle kvikner til og stemmer i. Hvorfor er det bare kjendiser som får oppringninger fra Akersgata? De protesterer på det sterkeste, men som vanlig er det Nina Witoszek som sier det sterkest.

-  Kjendisene kan være veldig dumme. Det er mange av dem som ikke har så mye mellom ørene.

Nei, vet du hva. Dagen etter har Dagbladet skuespiller Mia Gundersen Leliënhof på tråden. Hun vil ha seg frabedt å bli kalt tett i pappen og svarer at «hvis de intellektuelle føler seg satt på sidelinja, får de skaffe seg større utringning». Debatten er i gang, avissidene fylles og Nina Witoszek angrer litt på at hun ba om mikrofonen.

-  Det var en kommentar midt i farten, en av mine ironier, sier hun på norsk, mens den polske aksenten sleper seg beskjedent etter. Hun rister oppgitt på hodet mens hun skjenker te i sin magiske hage med rosebuskene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.