FAVORITTEN: En kyllingcurry smaker likt uansett om interiøret skifter. Foto: Scanpix
FAVORITTEN: En kyllingcurry smaker likt uansett om interiøret skifter. Foto: ScanpixVis mer

Til slutt er alt bare glatt

Erlin Dokk Holm skriver om ekte særpreg.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

En sliten murfasade, vinduer fra forrige århundre, et skilt der det står «vår ruller 49 kr Norske», en trapp som kanskje ble feid i forgårs er det som møter øyet.

Jeg går opp trappa og vips så er jeg inne i en restaurant der de serverer vietnamesisk og thailandsk mat. Bordene later som om de er laget av tre, men den umiskjennelige kulden av plast avslører dem. Plast er materialet som dominerer interiøret.

Ikke bare stolene, ikke bare bordene, ikke bare dukene, ikke bare gulvbelegget (vinyl), men også menyene og tekoppene er laget av plast. Veggene er malt i en blekgul farge, og i taket henger lysrørene og slenger ut sitt blå skjær. Ingenting i dette lokalet er overlatt til interiør-arkitekter, ingenting her inne korresponderer med den øvre middelklassens smak - med ett eneste unntak: maten.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn