Du leser nå Dagbladet Pluss

Til ungdommen!

Tannregulering, kviser, ensomhet, stemmeskifte, rødming, svetting, jenter, lekseprøver, idrettsdag. Det går bra. Etter hvert.

ILLUSTRASJON: Hallgeir Opedal er en norsk journalist og forfatter.
ILLUSTRASJON: Hallgeir Opedal er en norsk journalist og forfatter.Vis mer

Det ligger i menneskets natur å tro og mene at tida vi lever i er spesiell. At akkurat vi, vi som lever nå, opplever noe unikt, noe aldri tidligere opplevd. I forlengelsen av dette lever mange også i den tro at vi nå peaker den menneskelige utvikling, at vi står på en sivilisatorisk topp. Det gir seg utslag i en nedlatenhet mot det som har vært, og mot tidligere generasjoner. Når vi ser TV-programmer fra 70-tallet, kan vi humre over hvor naive de var, hvor lite de skjønte, hvor rart de gikk kledd, hornbrillene, håret, maten de spiste, ja, alt det de var, som representerer en forgangen tid.

Åh, vi har en slik vakker og naiv tiltro til vår tid, at vi uten blygsel kan utbryte: «Men herregud, vi lever tross alt i 2019!» Som om det er noe spesielt med 2019. Det samme har mennesker sagt til alle tider; det ble sagt i 1666, 1789, 1814, 1905, 1945 og 1978. Ja, jeg sa det selv: «Herregud, vi lever tross alt i 1979!»

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

3 MÅNEDER*

SOMMERKAMPANJE

50 kr

(0,56 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER* 50 kr per 3 måneder. 0,56 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249kr/ kvartal når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØV GRATIS

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per uke 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED**

Få med lørdagsavisa

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED**

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED** 1 kr per måned 0,03 kr per dag.

**Tilbudet gjelder abonnement på Dagbladet Pluss og Dagbladet Helgeavis. Abonnementet fornyes automatisk etter tilbudsperioden. Prisen ved fornyelse er inkl. 33% rabatt på begge abonnementene; Dagbladet Pluss (66 kr/mnd) og Helgeavisa (139 kr/mnd) så lenge man har begge abonnementene. Det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • * Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (249kr/kvartal) (55kr/uke).
  • **Abonnementet fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden (165 kr/mnd, fordelt på Dagbladet Pluss 66 kr/mnd og Helgeavisa 99 kr/mnd)
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.