Tilbake til nåtida

«Back To The Future»-bilen i salg igjen 25 år etter. Ari Behn på kjøperlista?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NOSTALGIKERE OG NERDER, foren Eder.

Kultklassiker-bilen DeLorean fra filmen «Back To The Future» (Tilbake til fremtiden) skal produseres igjen, 25 år etter at produksjonen stanset i 1982.

- Vi begynner på det første eksemplaret i høst, og den vil bli levert i første kvartal 2008, forteller James Espey i DeLorean Motor Company til nettstedet Jalopnik.

Han kan også avsløre at bilene vil bli håndlaget denne gangen, og at prisen vil bli på 57 500 dollar (ca. 340 000 kroner).

Planen er å bruke ubrukte originaldeler til å sette sammen «nye» biler. Selskapet har blant annet 1000 av de spesielle dørene liggende.

DELOREAN DMC-12 ble legendarisk etter sin minneverdige opptreden i flyvende og tidsforflyttende versjon i «Back to the future» i 1985.

Sportsbilen med det framtidsrettede designet i rustfritt stål og med karakteristiske «måkevinge-dører» og firkanta front, hadde faktisk blitt tatt ut av produksjon tre år tidligere, og ble bare bygd i omkring 9000 eksemplarer.

Allerede i 1981 ble historien om amerikaneren som sa opp en svært godt betalte jobb for å bygge drømmebilen sin, filmatisert. Filmen DeLorean tar blant annet for seg hvordan De Lorean bestemte seg for å bygge en bilfabrikk i arbeidsledighets-herjede Nord-Irland på rekordtid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer