Halvsprøtt: Ferran Adrià har tatt steget ut av avantgarde-restauranten El Bulli og inn i hjemmekjøkkenet. Omelett med potetgull? Hvorfor ikke?
Halvsprøtt: Ferran Adrià har tatt steget ut av avantgarde-restauranten El Bulli og inn i hjemmekjøkkenet. Omelett med potetgull? Hvorfor ikke?Vis mer

Tilbake til virkeligheten

Lær å lage hjemmelaget mat av mannen som aldri er hjemme.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Hva lags mat lager du vanligvis hjemme?

Spørsmålet var omtrent så malplassert som det kunne være. Jeg sto på kjøkkenet på det som den gang var verdens beste restaurant, avantgardiske El Bulli utenfor Barcelona, og snakket med kjøkkensjefen Ferran Adrià. Ferran er kanskje den mest revolusjonære kokken noensinne. Med ham er matlaging flyttet - ikke bare noen hakk opp eller til siden - men til en annen dimensjon, en annen planet. Ferrans prosjekt har handlet om å skape nye teksturer, sfærer, skum; tryllemat som verden aldri før hadde sett.

Hans mat har hatt enorm innflytelse; svært mye av det som i dag serveres på restauranter over hele verden er inspirert av, eller direkte kopiert fra, ting Ferran har utviklet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn