Tilhører du kultureliten?

Ta Dagbladet.nos test!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DAGBLADET.NO er glade for å presentere vår svært uformelle og hjemmesnekrede test: Tilhører du kultureliten?

I vår artikkelserie om Klasse-Norge hevdet førstelektor ved OMH, Karl-Fredrik Tangen, at den kulturelle overklassen «befinner seg på den politiske venstresiden, gjerne i kulturlivet, og de har ofte en familiehistorie med privilegier og en kombinasjon av arvet og opparbeidet kulturell kapital».

- Mens økonomisk kapital er viktig og får mye oppmerksomhet, er kulturkapital nesten like viktig, men mer skjult som middel til makt, sa Tangen.

Ta kulturelitetesten her!

REDAKSJONEN I DAGBLADET.NO har testet seg, og delte seg i to segmenter, et med relativt høy skår, og et med middels/lav.

Dette er ifølge Tangen slik det skal være, siden journalistyrket er en møteplass hvor det jobber både folk med arbeiderklassebakgrunn, og folk med mye «arvet» kulturell kapital.

Eller som en ikke navngitt reporter uttalte, før han insisterte på å være redaksjonens Jan Teigen og krevde null poeng:

- Farfar vokste opp som sønn av en leiekar, og mormors far var skredder. Farmor ble sendt vekk som åtte-niåring fordi foreldrene ikke hadde råd til å ha ungene hjemme, og morfar kom fra en familie drukkenbolter og døde ti år før jeg ble født. Tror jeg slipper bra unna poeng på forfedrene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.