Tjora: - Derfor trenger vi lekser

- Det er merkelig å se hvordan foreldre godtar alle andre gruppers krav til egeninnsats, men får piggene ut når det kommer til krav fra utdanningsinstitusjonene, skriver Håvard Tjora. 

Tegning: Lisa Aisato
Tegning: Lisa Aisato Vis mer
Publisert

Etter årets juletentamener pratet jeg med flere frustrerte matematikklærere. I ukene før tentamen hadde de delt ut tidligere gitte tentamensoppgaver, med klar oppfordring om å jobbe med dem hjemme. Det elevene ikke fikk til, skulle de ta med til skolen, så læreren kunne hjelpe dem med uklarheter.

Denne forberedelsesmuligheten var det bare et fåtall av elevene som benyttet seg av, og de som gjorde det, var stort sett de som siktet seg inn på det øverste sjiktet av karakterskalaen. På selve prøvedagen ble det ordnet ekstra prøvetid til elevene med spesielle behov, så de skulle få en reell mulighet til å vise hva de kunne.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer