17 ÅR MED SAVN OG SKYLDFØLELSE: Linda Juel Johannessen er tilbake ved Goksjø, dit Kristin var på vei for å bade dagen da hun ble drept og alt ble forandret. – Det er på denne tida av året alt kommer tilbake, sier 37-åringen til Magasinet. Foto: MORTEN RAKKE
17 ÅR MED SAVN OG SKYLDFØLELSE: Linda Juel Johannessen er tilbake ved Goksjø, dit Kristin var på vei for å bade dagen da hun ble drept og alt ble forandret. – Det er på denne tida av året alt kommer tilbake, sier 37-åringen til Magasinet. Foto: MORTEN RAKKEVis mer

To sterke never rundt den tynne barnehalsen. Kampen som utspant seg. Hva var det siste søsteren til Linda tenkte?

Linda Juel Johannessen (37) mistet ikke bare søsteren sin 5. august 1999, hun mistet også seg selv.  17 år seinere håper hun på et rettferdig punktum i Kristin-saken. 


Har du allerede abonnement?   Logg inn

Det er en av de aller varmeste sommerdagene, en sånn dag hvor alt annet enn det å være i nærheten av vannet virker meningsløst, en dag man bare ønsker skal vare og vare. Linda og Kristin ligger langflate på stripete madrasser. De soler seg, skravler om alt og ingenting. Det er tjue grader i vannet, minst. 12 år gamle Kristin løper til og fra badevannet hele tida, hun har ikke den samme roen i kroppen som den sju år eldre søsteren.

Kristin-saken 12 år gamle Kristin Juel Johannessen ble funnet kvalt og drept ved Mørk i Larvik 5. august 1999.Hun var på vei til et badevann i nærheten hvor hun skulle møte ei venninne, men kom aldri fram til avtalen.Klokka 23.30 samme kveld fant politiet jenta drept noen meter fra veien hvor hun syklet.I fjor sommer gikk politiet til ny pågripelse av en mann som først ble dømt og siden frikjent for drapet. Nye analysemetoder av DNA funnet under Kristins negler førte til pågripelse og tiltale mot den nå 39 år gamle mannen.Rettssaken mot ham starter i Borgarting lagmannsrett 16. august. Det er satt av tre uker til saken.

Ingen av dem vil hjem, men Linda har tatt på seg ei ekstravakt på bensinstasjonen hvor hun har sommerjobb, hun prøver å legge seg opp noen kroner før hun skal i gang med studiene til høsten.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn