Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Tøff i radiotrynet

NRK P3s Mina Hadjian(30) har levd mye. Hun håper vi hører det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  I KANAL 24 FIKK JEG ikke engang lov til å le og måtte rekke opp hånda for å få gi værmeldingen, sier Mina Hadjian. Som forklaring på hvorfor hun liker seg så godt i NRK. I programmet «Mina», som er å høre på P3 hver dag mellom klokka ti og tolv, har hun større slingringsmonn. Det har hun brukt i programposter som «What the fuck is wrong with you», «Det mannevonde hjørnet», «Gay & lesbo-news» og «Horenytt». I april fikk hun kritikk av Kringkastingsrådet for å ha lest opp grove sex-tekstmeldinger på lufta. Selv mener hun programmet handler om å få folk til å stresse ned.

-  Nordmenn bekymrer seg så fælt! Sitter på jobben og tenker på at de ikke rakk å re opp senga. Særlig menn har begynt å bekymre seg på en helt annen måte enn tidligere, de blir mer og mer som kvinner.

OPPRINNELIG STUDERTE Mina markedskommunikasjon i London, men fikk jobb som produsent og regissør i MTV Europe. I 2000 flyttet hun tilbake til Norge og ble etter hvert headhuntet, først til Radio NRJ og deretter Kanal 24. Der sluttet hun, sendte en epost til NRK, og vips, nå har hun sitt eget, faste program.

Vi sitter i den roterende restauranten i det 124 meter høye Tyholttårnet i Trondheim. Mina har ikke rukket å ta mer enn et par biter av hamburgeren før hun veiver engasjert med bestikket.

-  Er det noe du må få gjort, så bare en-to-tre-kjør. Mottoet mitt er at du lever bare én gang, så kjør på til hjula faller av. Uten å kjøre over noen, selvfølgelig. Men du kan kjøre forbi, peke og le.

Nå legger hun hodet bakover og skraller høyt og rungende med sin allerede umiskjennelige småhese stemme, før hun kikker ut og ned de 80 meterne til bakken. Tidligere hadde hun høydeskrekk. Den forsvant etter at hun hoppet i strikk.

-  Følelsen av å være dritredd, men så går det bra, er utrolig deilig. Mange har som unnskyldning at de hadde tenkt å gjøre det og det, men det gir jo ingen mening, klapp igjen! Det er mye bedre å si «jeg prøvde i hvert fall».

MINA MENER SELV hun har levd.

-  På godt og vondt. Jeg har en sterk tendens til å ramle oppi alle klisjeene. Jeg hadde en voldelig kjæreste fra jeg var 14 til jeg var 17 år. Siste året var jeg ufrivillig sammen med ham, og han fulgte etter meg en stund etter at det ble slutt. Jeg var bruningen som kom fra London til Norge og i tillegg troppet opp første skoledag i blondekjole og lakksko. Derfor ble jeg mobbet. Foreldrene mine skilte seg. You name it. Enten knekker den slags deg, eller så bruker du det til noe. Jeg tror det blir lettere for folk å relatere seg til deg når du har opplevd litt.

-  På radioen virker du som om du er forbanna for det meste, hvorfor er du så sinna?

Hun setter opp et uskyldig ansikt.

-  Men jeg er ikke forbanna i det hele tatt, jeg er bare energisk og engasjert. Privat er jeg faktisk ganske rolig. Eller, jeg har jo en fryktelig energi, men jeg får ut så mye av den på lufta. Det er den utagerende delen av personligheten min folk får høre der. Jeg skjønner ikke hvorfor folk gidder å irritere seg over alt mulig og stenger det inne. Å få sagt ting rett ut, er som terapi. Da jeg ble dumpet av kjæresten i fjor høst, tenkte jeg å sykmelde meg ei uke. Men så fant jeg ut at jeg heller ville lage humor av det. Det var da programposten «Det mannevonde hjørnet» ble født.

DET ER IKKE BARE ekskjærester og andre menn som får gjennomgå i «Mina». Pia Haraldsen har tidligere uttalt at hun ikke vil la seg intervjue av P3 fordi hun føler seg krenket av Mina.

-  Det driter jeg i, fnyser Mina.

-  Folk som er desperate etter kjendisstatus uten noen gang å ha gjort noe bra, synes jeg ikke noe om. Jeg gidder ikke bruke mer energi på henne, sier hun og legger ut om alle hun ikke kan fordra: Idol-deltakerne, som «sikkert er små koooosebamser alle sammen», men som må kunne by på mer enn «sur klynking», fanatiske kristne, Israel-Palestina-konflikten, en sauebonde som vil skyte ei binne, Vigrid, abortmotstanderen Ludvik Nessa, «soppen og analfabeten Bush».

-  Det er mye jeg synes er fint også, sier hun så.

-  Hvem liker du aller best?

Mina trenger en tenkepause.

-  Modern.

Ansiktet hennes sprekker i et bredt glis.

-  Hun er en kul skrue. Kreativ, morsom og med en fantastisk musikksmak.

MINA BODDE SAMMEN med foreldrene og to yngre søsken i London til hun var åtte år. Da flyttet de til Norge. Mina var 19 da foreldrene skilte lag.

-  Det var befriende. Hver for seg er de dødskule, men sammen var de bare helt «bzzzzz», sier Mina, skjærer tenner og vrir fingrene inn i hverandre.

Kort tid etter skilsmissen ble mora kjæreste med en annen kvinne.

-  «Oi, hva i all verden er det som foregår nå», tenkte jeg. Men herregud, hun får gjøre som hun vil. Så lenge man er glade i hverandre spiller ikke kjønn eller religion noen rolle. Når jeg ser dem sammen og hvor like latterlig forelsket de fortsatt er, blir jeg innmari glad.

Foruten foreldrene og «plastikkmammaen», som hun kaller morens kjæreste, har Mina en 28 år gammel bror som snart er ferdigutdannet lege og en 23 år gammel søster som er skuespiller. Og en kinesisk nakenhund kalt Don Viggo.

-  Broren min bor jeg sammen med, søsteren min snakker jeg med hver eneste dag. Og Don Viggo er barnet mitt, sier Mina.

-  Men hvorfor en nakenhund?

-  Jeg har både allergi og astma og Don Viggo er såkalt «allergifri». Han ser ut som en gremlins, er livredd alle, og er nesten alltid med meg.

-  Litt som bikkja til Aylar?

Mina hever øyebrynene og snurper munnen.

-  Nei, han er ingenting som bikkja til Aylar! Don Viggo får du aldri se i rosa Gucci. Om sommeren har han på seg en rød Che Guevara-t-skjorte, om vinteren en parkas. For, let\'s face it, stakkars guttungen hadde frosset i hjel.