Toll på dametruse: 6,9 prosent herretruse: 10,7 prosent

Det koster 5000 kroner å importere en hest til Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BØKER kan man ta toll- og momsfritt inn til Norge til privat bruk. Klær, musikk eller filmer må man betale for, om det du tar inn koster over 200 kroner. Grensen har vært uendret siden 1975.

Heller ikke herretruser kan du ta inn uten å betale toll, for tiden er den på 10,7 prosent. Tollen for dameunderbukser laget av vevd stoff er på 6,9 prosent. Tollforskjellen for herre og dameklær gjelder også nattøy, singleter, slåbroker og nattskjorter.

- Det har vi fra gammelt av, beskyttelseshensyn for norsk industri har ligget bak. Det var langt høyere tollsatser tidligere. I dag er det bare landbruksvarer og noen tekstilprodukter det er toll på, sier underdirektør Per Eirik Johannessen i Toll- og avgiftsdirektoratet til Dagbladet.no.

BEST PÅ BISTAND, verst på handel, er gjerne omkvedet om Norge, som har dårlig rykte for å beskytte egen industri med skyhøye tollmurer. Slik hindres fattige land fra å selge varene sine til oss.

Bistandsaktuelt skriver om temaet i siste utgave, og her sier generaldirektøren for FNs organisasjon for industriutvikling, UNIDO, Kandeh K. Yumkella, at adgang til markeder er langt mer effektivt enn all bistand til sammen for fattige land.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.