Tom trussel

Tom Cruise fronter en sekt som beskyldes for å være skalkeskjul for organisert kriminalitet. Andreas Heldal-Lund taler scientologikirken midt imot. Det gjør han ikke ustraffet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Når du er en scientolog, og kjører forbi en bilulykke, vet du at du må gjøre noe.

Fordi du vet at du er den eneste som virkelig kan hjelpe. Vi er veien til lykke.

Tom Cruise smiler sitt hviteste smil mot kamera, før han legger ansiktet i alvorlige folder og messer videre om scientologikirkens fortreffeligheter. Videoklippet med filmstjernen og scientologen har gått som en farsott på nettet og igjen satt søkelyset på den omstridte trosretningen. Det var denne videoen som fikk den profilerte, tyske historikeren Guido Knopp til å sammenlikne Cruise med naziregimets Joseph Goebbels. Og for et par uker siden marsjerte 10 000 maskerte demonstranter gjennom gatene i byer verden over. Mot scientologikirken.

- Kjendisene er scientologikirkens viktigste våpen og Tom Cruise har en enorm makt, sier Andreas Heldal-Lund (43).

En iskald februarvind pisker over Jæren. Adressen er hemmelig, huset er sikret med alarmer og det står overvåkingskameraer i vinduskarmene. Over inngangsdøra er det montert ytterligere et kamera.

Andreas Heldal-Lund er definert som fiende av scientologene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer