Tomat- og løkpai

Server med en grønn salat til.

4 porsjoner:

Paideig:

2 dl hvetemel

50 g smør

½ dl kesam

Fyll:

1 løk, 1 purre, 5 tomater, 2 egg, ½ dl kesam, 1 dl lettmelk, ½ ts salt, nykvernet pepper etter smak og 2 ss revet hvitost

• Slik gjør du:

Bland alle ingrediensene til paideigen i en food processor og kjær til alt er blandet. Tilsett evt. mer vann. Trykk deigen tynt ut i en ildfast form eller paiform. Prikk med en gaffel, og stek ved 225 grader i ca. 10 minutter.

Skrell løken og skjær den i skiver. Purre skjæres i tynne skiver. Forvell løk og purre i litt lettsaltet vann i 3-4 minutter. La det renne godt av.

Skjær tomatene i skiver. Pisk sammen egg, kesam, melk, salt og pepper. Fordel løken i paiskallet, og legg over tomatskiver. Hell på eggeblandingen og strø over ost.

Stek paien i ca. 20 minutter til eggemassen har stivnet. Server med en grønn salat til.