+ Du leser nå Dagbladet Pluss

1 million har pollenallergi

Tommy (34) rømte landet

Tommy Lunde (34) er en av 1 million nordmenn som lider av pollenallergi. Folkesykdommen koster Norge 10 milliarder kroner årlig og brer seg med rekordfart i den vestlige verden. Er allergier prisen vi må betale for økt velstand?

NATURLIG FIENDE: Pollenallergiker Tommy Lunde (34) er ingen stor fan av bjørketrær om våren. Foto: Lars Eivind Bones
NATURLIG FIENDE: Pollenallergiker Tommy Lunde (34) er ingen stor fan av bjørketrær om våren. Foto: Lars Eivind BonesVis mer

Det er den samme jævelskapen hver eneste vår.Han er sur, sliten og irritabel. Brystet er så tett at han nesten ikke kan puste. Nesa renner og øynene verker, selv om han tar nesespray, øyedråper og allergitabletter.

I år pakket oslomannen Tommy Lunde (34) kofferten og rømte landet. Han måtte bort fra pollenspredningen som festet seg til huden, snek seg inn i neseborene og gjorde livet uutholdelig. Han tok med seg mora, kona og barna og dro til Tenerife.

- Når jeg kommer dit, løsner alt. På bare noen timer er jeg meg selv igjen, med frie luftveier og masse energi. Jeg trenger ikke ta medisinen engang, sier Lunde.

Elendigheten begynner i starten av april, og han vet aldri hvor lenge den varer. Kanskje går han for kvart maskin helt til midten av juni.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.