Tør du fortelle at du ikke har sex?

Tabu å ikke ha seg, mener kjønnsforskere.

STATENS SEXHJELP: Gjennom det statlige samlivskurset oppfordrers par til å øve seg til å ha spontan sex. Men tvangspreget pliktsex kan bli resultatet, mener kjønnsforskerne Wenche Mühleisen og Hilde Danielsen. Foto: WLT photos og CREATIVE COMMONS
STATENS SEXHJELP: Gjennom det statlige samlivskurset oppfordrers par til å øve seg til å ha spontan sex. Men tvangspreget pliktsex kan bli resultatet, mener kjønnsforskerne Wenche Mühleisen og Hilde Danielsen. Foto: WLT photos og CREATIVE COMMONS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FRAM TIL 1972 var det forbudt å ha sex utenfor ekteskapet i Norge.

Dette året ble den såkalte konkubineparagarafen i straffeloven opphevet. Det ble lovlig å være samboere. Samme år ble også forbudet mot sex mellom menn opphevet.

I etterkrigstiden og årene framover ble et sunt heterosexliv ansett som det beste for samfunnet. Seksualopplysere anbefalte hvordan og hvor ofte ektepar burde ha sex, for eksempel var 1-2 ganger i uka et råd.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer