EVIG KJÆRLIGHETSHISTORIE: Han debuterte som skuespiller som sjuåring. Nå er Toralv Maurstad 92 og står fortsatt på teaterscenen. I vår spiller han den aldrende Peer Gynt på Det Norske Teatret. Foto: Morten Rakke
EVIG KJÆRLIGHETSHISTORIE: Han debuterte som skuespiller som sjuåring. Nå er Toralv Maurstad 92 og står fortsatt på teaterscenen. I vår spiller han den aldrende Peer Gynt på Det Norske Teatret. Foto: Morten RakkeVis mer

Toralv Maurstad (92) om dametilbudene: - Jeg greide ikke si nei

Nå håper han metoo ikke skal ødelegge.

- Det er jævlig synd hvis resultatet av det metoo-greiene er at du blir arrestert for å flørte litt med ei jente.Toralv Maurstad står med snø til knærne i sitt private Maihaugen øverst i Holmenkollen. Flere husmannsstuer, stabbur og staller fra Valdres og Hallingdal er plassert rundt på tomta, hentet ned fra fjellene av storbonden selv. Det ville ikke vært det minste rart om han spradet rundt her oppe med hermelinskappe og kongekrone, nabo som han er med kongen og dronninga. Kongssetra grenser til Maurstads tomt.Han snakker om endringene mellom mann og kvinne etter at metoo-bomba detonerte høsten 2017, og avdekket en ufattelig lang rekke tilfeller av seksuell trakassering i mange bransjer, også skuespillerbransjen.- Det går jo rykter om at det var mer av den slags før, kvinnelige skuespillere har jo åpent fortalt at de har blitt lovet roller mot at de lå med sjefen.Maurstad var teatersjef i en årrekke, først i ti år ved Oslo Nye Teater fra slutten av 60-tallet, hvor han startet med å si opp hele staben, så åtte år på Nationaltheatret, hvor han sa opp åtte av skuespillerne. Maurstad var en fryktet sjef.- Utnyttet du sjefsrollen?- Nei.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

MÅNED

Prøveperiode*

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 1 kr for måned. 0,03 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr for uke. 7,86 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr for kvartal. 2,77 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

Spesialtilbud*

180 kr

(1 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 180 kr for 6 måneder. 1 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449kr/6mnd) når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (449kr/6måneder).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.