Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Toralv Maurstad (92) om dametilbudene: - Jeg greide ikke si nei

Nå håper han metoo ikke skal ødelegge.

EVIG KJÆRLIGHETSHISTORIE: Han debuterte som skuespiller som sjuåring. Nå er Toralv Maurstad 92 og står fortsatt på teaterscenen. I vår spiller han den aldrende Peer Gynt på Det Norske Teatret. Foto: Morten Rakke
EVIG KJÆRLIGHETSHISTORIE: Han debuterte som skuespiller som sjuåring. Nå er Toralv Maurstad 92 og står fortsatt på teaterscenen. I vår spiller han den aldrende Peer Gynt på Det Norske Teatret. Foto: Morten Rakke Vis mer

- Det er jævlig synd hvis resultatet av det metoo-greiene er at du blir arrestert for å flørte litt med ei jente.Toralv Maurstad står med snø til knærne i sitt private Maihaugen øverst i Holmenkollen. Flere husmannsstuer, stabbur og staller fra Valdres og Hallingdal er plassert rundt på tomta, hentet ned fra fjellene av storbonden selv. Det ville ikke vært det minste rart om han spradet rundt her oppe med hermelinskappe og kongekrone, nabo som han er med kongen og dronninga. Kongssetra grenser til Maurstads tomt.Han snakker om endringene mellom mann og kvinne etter at metoo-bomba detonerte høsten 2017, og avdekket en ufattelig lang rekke tilfeller av seksuell trakassering i mange bransjer, også skuespillerbransjen.- Det går jo rykter om at det var mer av den slags før, kvinnelige skuespillere har jo åpent fortalt at de har blitt lovet roller mot at de lå med sjefen.Maurstad var teatersjef i en årrekke, først i ti år ved Oslo Nye Teater fra slutten av 60-tallet, hvor han startet med å si opp hele staben, så åtte år på Nationaltheatret, hvor han sa opp åtte av skuespillerne. Maurstad var en fryktet sjef.- Utnyttet du sjefsrollen?- Nei.

Prøv Pluss for 1 krone

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?