Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Tøyelig naboskap

Det går ikke så hardt for seg på Kampens Hete som navnet kan tilsi. God mat til lav pris er lite å krangle på.

-  DET ER MULIG Kampen er en bedre adresse å markedsføre enn Tøyen. Men alle som er kjent på østkanten, eller som har hatt et ærend i skattesammenheng til Oslo likningskontor, vet at den nedre delen av Hagegata ligger på Tøyen, og ikke på Kampen, uttalte Fredag, lokalkjent og indignert.

-  Kanskje Kampen er et tøyelig begrep? sa Robinson i et forsøk på forsoning. Muligens var det navnet som fikk spisekameraten til å tenne.

Inne i det L-formete hjørnelokalet hersket ro og fred og gemyttlig prat over bordene, som står tett. Kampens Hete hører til nabolagets nyere restauranttilskudd og har høstet lovord for god mat til en rimelig pris. Og altså ingen håndgemeng så langt Magasinets utsendte spisegjester kunne se.

-  Greit at de klarer seg uten duk på bordene, likevel underlig at de har lagt parkett på bordplata. Men det er kanskje for å oppmuntre folk til å danse på bordene? undret Fredag.

-  SPISEKARTET VITNER om italienske ambisjoner, konstaterte Robinson og leste opp antipasti med blant annet favoritten Vitello Tonnato, og primi piatti og secondi piatti i stedet for for-   og hovedretter.

-  Og altså økologiske matvarer der disse lar seg skaffe, la Fredag til. -  Det er kanskje ikke prisgunstig.

Men prisen var som antatt riktig hyggelig på dette stedet, som foreløpig kjører en enkel meny: 89 kroner for forrettene, 189 for hovedrettene og 69 for dessert. Dagens treretter til 289 lar seg selvsagt høre, eller hva med en fem-retter til 379!

-  Kjøpt! sa Robinson etter å ha hørt kelnerens muntlige meny: Brandade til forrett, fulgt av dampet breiflabb før en hovedrett med leviche-kylling, italienske oster og hjemmelaget is til slutt.

-  Hva er brandade? hvisket Fredag og nippet usikkert til et glass musserende som herskapet hadde sikret seg før lokalet ble fylt opp og serveringen begynte å bære preg av det.

-  Åh, det er en luftig puré av klippfisk, fløte, potet og hvitløk, forklarte Robinson og smattet av forventning. Forventningen skulle de smatte på en god stund, for det varte og rakk før maten kom på bordet. Olje og salt sto framme, men brødet måtte etterlyses. Da det landet, var det nybakt og ferskt.

BRANDADEN KOM OG vant en ny venn i Fredag. -  Selv om smaken av klippfisk kunne vært mer framtredende.

Å velge vin til fem retter er aldri enkelt, men kelneren anbefalte skråsikkert en tørr østerriksk Grüner Veltliner til 62 kroner glasset til første rett og lovet å skjenke etter smak og behov.

-  Jeg åpner mange flasker i løpet av kvelden, og dere betaler for det dere får, per glass eller flaske, sa han.

-  Hadde tempoet vært bedre, kunne veltlineren holdt til andre rett. Men nå må vi be om påfyll, klaget Robinson da breiflabben lot vente på seg. Men da fisken kom, med olivensaus og grønnsaker, ble spisegjestene øyeblikkelig blidgjort.

-  Perfekt tilberedt, spretten i kjøttet, herlig i smaken, sa Robinson.

Kyllingen kalte på et skifte i glass og vin, og kelneren brakte ei flaske Montefalco Rosso Colzanto til bords, priset til 335 kroner. -  En gammeldags italiener i smaken, reklamerte han.

-  Han sa leviche-kylling, ikke sant? Det er en hurtigvoksende art som går på spesialftr, opplyste Fredag.

-  Resultatet er iallfall både saftig og smakfullt, konstaterte Robinson, som også berømmet både rødvinen, rødvinssausen og den bakte fennikelen. -  Skal man sette fingeren på noe her, måtte det være danderingen på tallerkenen og den langsomme serveringen.

MED I PRISEN hørte også tre modne ostebiter og en søt avslutning med rabarbrasuppe og hjemmelaget is.

-  Sjelden er jeg blitt så behagelig mett for en såpass rimelig penge, sa Fredag fornøyd. Robinson var enig og insisterte på å feire begivenheten med et glass grappa som «fordeler» til slutt:

-  Kampens Hete bør ikke være forbeholdt naboene på Tøyen og Kampen. Den er en T-bane-reise verd.

Konkurranse i øst: Enkelte kvelder er det nesten kamp om plassene på Kampens Hete. - Regner med at Kampen Bistro merker konkurranse, sa Fredag, som hardnakket hevder at Kampens Hete ligger på Tøyen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling