Gamle Oslo: Det avlange lokalet har elementer av det klassiske, franske brasseriet. Men stemningen er snarere som en hotellrestaurant i en mindre by.. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
Gamle Oslo: Det avlange lokalet har elementer av det klassiske, franske brasseriet. Men stemningen er snarere som en hotellrestaurant i en mindre by.. Foto:Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Tradisjon tro

Oslo Spiseforretning serverer ujålete kvalitetsmat, men er litt traust.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

I et meget tradisjonstungt restaurantlokale i hjertet av gamle Oslo, med middelalderbyen i ryggen og utsikt nedover Bispegata til den nye Barcode-brutalismen og gourmettempelet Maaemo, ligger Oslo Spiseforretning og balanserer mellom nytt og gammelt.

 I sin tid et meget friskt pust i byens restaurantverden, en ganske tidlig representant for et modernisert norsk kjøkken, der norske tradisjoner og råvarer ble kombinert med internasjonale impulser. Men åra går. Leverer spiseforretningen fortsatt varene?

Da Robinson og Fredag stakk innom forleden, var det temmelig langt mellom gjestene, noe som nok bidro til å forsterke følelsen av at det fine restaurantrommet i Oslo gate kunne vært gjort enda mer ut av. Det avlange lokalet, med flisegulv i svart og hvitt, sofaer langs veggene og en mørk rødfarge på veggene, har elementer av det klassiske, franske brasseriet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn