Tradisjonsrike norske hoppbakker forfaller - snart kan det bli umulig å hoppe etter Wirkola

Hopp og nedturer.

HOLDER SÅ VIDT: Wålebakken, Ringebu (1947 - ?) Trappen opp til hopptårnet er skeiv, men holder fremdeles vekten av en voksen mann, og Wålebakken er fremdeles et landemerke når du kommer kjørende langs E6 gjennom Ringebu. FOTO: Aleksander Myklebust
HOLDER SÅ VIDT: Wålebakken, Ringebu (1947 - ?) Trappen opp til hopptårnet er skeiv, men holder fremdeles vekten av en voksen mann, og Wålebakken er fremdeles et landemerke når du kommer kjørende langs E6 gjennom Ringebu. FOTO: Aleksander Myklebust Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Skjult mellom vekstene i skogen ligger gjenglemte hoppsko, fuktige dommerlister - til og med en ski. Det vokser juletrær på tilløp, brennesler fyller unnarenn. Vinduer er knust og i ei tom dommerbu ligger håndskrevne resultatlister.

For 50 år siden var det en hoppbakke i hver bygd. Nå er bare en drøy tredjedel av landets hoppbakker i bruk. Naturen har inntatt de andre. Det som før var mektige landemerker, er i ferd med å forsvinne.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer