Tradisjonsrike norske hoppbakker forfaller - snart kan det bli umulig å hoppe etter Wirkola

Hopp og nedturer.

HOLDER SÅ VIDT: Wålebakken, Ringebu (1947 - ?) Trappen opp til hopptårnet er skeiv, men holder fremdeles vekten av en voksen mann, og Wålebakken er fremdeles et landemerke når du kommer kjørende langs E6 gjennom Ringebu. FOTO: Aleksander Myklebust
HOLDER SÅ VIDT: Wålebakken, Ringebu (1947 - ?) Trappen opp til hopptårnet er skeiv, men holder fremdeles vekten av en voksen mann, og Wålebakken er fremdeles et landemerke når du kommer kjørende langs E6 gjennom Ringebu. FOTO: Aleksander Myklebust Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Skjult mellom vekstene i skogen ligger gjenglemte hoppsko, fuktige dommerlister - til og med en ski. Det vokser juletrær på tilløp, brennesler fyller unnarenn. Vinduer er knust og i ei tom dommerbu ligger håndskrevne resultatlister.

For 50 år siden var det en hoppbakke i hver bygd. Nå er bare en drøy tredjedel av landets hoppbakker i bruk. Naturen har inntatt de andre. Det som før var mektige landemerker, er i ferd med å forsvinne.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer