Tradisjonsrikt

Etter 78 år i vinkjelleren er Murrieta Blanco Gran Reserva 1925 meget imponerende.

Se anmeldelsen! EKSPORTSJEFEN for Murrieta og Barrantes har vært på sitt årlige Norges-besøk. Denne gang hadde han med seg en Murrieta Blanco Gran Reserva 1925. Det er utrolig at en hvitvin som har ligget åtte år på fat og 70 år på flaske fremdeles er drikkelig. Men det er den! Eneste inngrep har vært omkorking i 1988. Duft og smak minner om nøtter, sopp, vanilje og tørket appelsinskall, meget imponerende etter 78 år. For to år siden smakte vi årgang 1882 (fra halvflaske), som døde etter få minutter i glasset, men denne vinen holdt seg mye bedre.Murrieta-vinene lages i Rioja og Barrantes-vinene i Rmas Baixas lenger nordvest i Spania. Da vi smakte viner fra Murrieta og Barrantes for to år siden, var Dalmau 1998 den vinen som gjorde best inntrykk, og vi ble lovet at den skulle komme i salg i Norge høsten 2002. Så er dessverre ikke skjedd, derfor lurer vi på om Dalmau 1999 som vi nå fikk smake, faktisk vil bli å få kjøpt i Norge? 99-årgangen er en rasepreget vin med skikkelig trøkk som vi gjerne skulle sett tilgjengelig her på berget.Her er vår smaksvurdering av de Murrieta-vinene som listeføres på Vinmonopolet. Se anmeldelsen!

Foto: Scanpix