Tradisjonsrikt: Theatercafeen åpnet i 1900 og har vært en institusjon siden. Nå må de gjøre noe med nivået på maten. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
Tradisjonsrikt: Theatercafeen åpnet i 1900 og har vært en institusjon siden. Nå må de gjøre noe med nivået på maten. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Traust på Theatercafeen

Theatercafeen har overpriset og middelmådig mat, men kompenserer enn så lenge med klassisk sjarm.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

I sommer skrev Dagbladets veterankommentator John Olav Egeland om Theatercafeen under tittelen «Døden går på café». Han hadde oppdaget at hans gamle stamsted hadde lagt om stilen radikalt.

Ikke bare hadde kvaliteten på maten falt betraktelig, man hadde også kuttet ut de tradisjonelle rettene på menyen, og byttet ut pianisten med dj og strobelys. Som en av de siste wienerkafeene i Europa har Theatercafeen et internasjonalt rykte å ta vare på, og nå hadde Robinson og Fredag tatt turen dit for å sjekke hva som hadde skjedd etter Egelands bekymringsmelding.

-Ingen technomusikk i hvert fall, konstaterte Robinson og satte seg til rette ved et bord som dessverre lå litt for nærme døren.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn