Tre måneder gammel baby er politisk fange

I husarrest i Beijing fordi faren blogger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

27. DESEMBER ble bloggeren og menneskerettighetsaktivisten Hu Jia arrestert i Beijing i et raid mot nettdissidenter.

Reportere uten grenser mener kinesiske myndigheter brukte anledningen da det internasjonale samfunnet var oppslukt av drapet på Benazir Bhutto til å slå ned på ytringsfrihetsaktivistene.

Jia er nå tiltalt for undergravende virksomhet mot staten, og kona Zeng Jinyan og parets tre måneder gamle datter Qianci sitter i husarrest i leiligheten i Beijing.

Besøkende og aktivister har gjentatte ganger forsøkt å komme i kontakt med familien. Alle forsøkene har blitt stoppet, inkludert forsøk på å hjelpe mor og barn ved å gi dem frukt og sende morsmelkserstatning i posten.

ARRESTASJONEN og husarresten har blitt skarpt kritisert av EU, Reportere uten grenser og flere internasjonale medieorganisasjoner.

Hu, som er 34 år, har drevet idealistisk arbeid for ulike miljøsaker, AIDS-ofre og menneskerettighets-spørsmål. Han har hatt sin egen blogg, men den er nå stengt. Han sitter nå fengslet i Beijing, og Amnesty frykter at myndighetene skal presse ham til å tilstå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer