Tre menn som har fått livet ødelagt av falske voldtekts­anklager

Petter, Alexander og Erik har blitt anmeldt for voldtekter de ikke har begått. I et av tilfellene var det bare tilfeldigheter som gjorde at kvinnens forklaring raknet.
- Jeg hadde englevakt, sier Alexander.

VOND ERFARING: Intervjuobjektene i denne artikkelen - som Alexander på bildet - vil helst glemme det de har opplevd og gå videre i livet, samtidig føler de et ansvar for å fortelle om de alvorlige konsekvensene av uriktige anklager. Foto: Lars Eivind Bones
VOND ERFARING: Intervjuobjektene i denne artikkelen - som Alexander på bildet - vil helst glemme det de har opplevd og gå videre i livet, samtidig føler de et ansvar for å fortelle om de alvorlige konsekvensene av uriktige anklager. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Klokka var litt over sju en høstkveld i 2017. «Petter» (29) hadde vært på introduksjonskurs på sin nye arbeidsplass, etterpå hadde han vært en tur i sentrum og møtt kompiser. Da han kom inn i oppgangen i blokka på Oslo øst, følte han at noe var galt. Døra til leiligheten var brutt opp. Han fikk akutt vondt i magen, men skjøv likevel døra forsiktig opp. I halvmørket i stua hans satt to fremmede menn. Han syntes de så ut som gjengmedlemmer. De viste seg å være politispanere.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer