Tre menn som har fått livet ødelagt av falske voldtekts­anklager

Petter, Alexander og Erik har blitt anmeldt for voldtekter de ikke har begått. I et av tilfellene var det bare tilfeldigheter som gjorde at kvinnens forklaring raknet.
- Jeg hadde englevakt, sier Alexander.

VOND ERFARING: Intervjuobjektene i denne artikkelen - som Alexander på bildet - vil helst glemme det de har opplevd og gå videre i livet, samtidig føler de et ansvar for å fortelle om de alvorlige konsekvensene av uriktige anklager. Foto: Lars Eivind Bones
VOND ERFARING: Intervjuobjektene i denne artikkelen - som Alexander på bildet - vil helst glemme det de har opplevd og gå videre i livet, samtidig føler de et ansvar for å fortelle om de alvorlige konsekvensene av uriktige anklager. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Klokka var litt over sju en høstkveld i 2017. «Petter» (29) hadde vært på introduksjonskurs på sin nye arbeidsplass, etterpå hadde han vært en tur i sentrum og møtt kompiser. Da han kom inn i oppgangen i blokka på Oslo øst, følte han at noe var galt. Døra til leiligheten var brutt opp. Han fikk akutt vondt i magen, men skjøv likevel døra forsiktig opp. I halvmørket i stua hans satt to fremmede menn. Han syntes de så ut som gjengmedlemmer. De viste seg å være politispanere.

Du kan nå betale med

LES PLUSS i 1 ÅR FOR 99 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.KJØP 12 MND, BETAL FOR 1

1 ÅR

99 kr

(Fornyes til 795,-/år)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer