Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Trenger spenning

Anders Onarheim (42), direktør i meklerhuset Carnegie ASA, ville ikke avfeid en karriere som golfproff hvis sjansen bød seg.

Har du det bra nå? - For det meste, ja, absolutt. Hvorfor det? - Jeg har lagt bak meg en svært travel periode på jobben, og føler at jeg kan prioritere familie i større grad. Hva var det første du tenkte på da du våknet i morges? - At jeg, til tross for hennes trøtte morgentryne, elsker min kone! Hva er det morsomste du har gjort? - Ved siden av tre barnefødsler og opplevelser på idrettsbanen, er det i den seinere tid kanskje karnevalsballet i Rio tidligere i vår. Hva tenner deg, engasjerer deg og provoserer deg? - Det var et vanskelig spørsmål ... Det som provoserer meg er vel i situasjoner hvor folk går ut og uttaler seg veldig om ting de ikke har noen forutsetninger for å si noe om, eller i det hele tatt har som sitt ansvarsområde. Synsing og sånn. Det frustrerer meg voldsomt. Det er masse som tenner og engasjerer meg, alt fra jobben til sport - og en diskusjon. Jeg liker ikke å tape der, heller. Når er du lykkelig? - Når jeg er sammen med alle barna mine. Det er fordi noen av barna mine bor langt unna, derfor er jeg alltid i en situasjon hvor jeg er lykkelig når jeg kan bruke tid sammen med dem. Også setter jeg pris på å spise en god middag med kona, hvor vi slipper bort fra alt stress og mas. Småting kan også gjøre meg lykkelig, som å se en fotballkamp når favorittlaget vinner. Er det noe du angrer på i livet? - Mange ting. Det bruker jeg ikke så mye tid på, men det er klart at det er mye man kunne gjort annerledes. Man får prøve å lære av det. Hvilket yrke, bortsett fra ditt eget, kunne du tenkt deg å prøve? - Det måtte være golfproff eller noe sånt, he-he. Det hadde vært et greit yrke. Er det useriøst eller? Jeg trenger noe hvor det skjer en del ting og hvor det er litt spenning. Hvordan vil du bli husket? - Som en god far og en engasjert kollega. Jeg bruker mye tid på familien min og mye tid på jobben. Jeg har høye ambisjoner og stiller krav til meg selv og de jeg jobber med. Da er det viktig å vise at jeg bryr meg om det vi gjør, for at vi skal lykkes. Hva er meningen med livet? - Å ta vare på de små gledene. Dette er ingen generalprøve. Hvis himmelen fantes, hva ville du likt at Gud sa idet du ankom? - Selv for aksjemeklere har vi plass her oppe! kristin.guttormsen@dagbladet.no

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media