Du leser nå Dagbladet Pluss

Triksene som gjør avokadoen magisk

Alt er bedre med avokado.

GRØNN OG SKJØNN: Avokado er et ypperlig, kjøttaktig alternativ for dem som bare vil spise grønnsaker. Men smaker godt i kombinasjon med kjøtt også. Foto: Mette Randem
GRØNN OG SKJØNN: Avokado er et ypperlig, kjøttaktig alternativ for dem som bare vil spise grønnsaker. Men smaker godt i kombinasjon med kjøtt også. Foto: Mette RandemVis mer

Å spise på restauranten Central i Lima i Peru, er som å være på en oppdagelsesreise. Kjøkkensjefen Virgilio Martínez er mer enn bare en kjempeflink kokk som kan lage veldig god mat, han er også en utforsker, en kulinarisk polfarer som undersøker Perus og Sør-Amerikas unike mangfold. Under en middag på Central kan du smake ting som hittil bare er blitt spist av fjerntliggende indianerstammer, som de små kaviaraktige bakteriekulene som finnes i små innsjøer 3600 meter over havet, eller mat som bare papegøyer har spist før, som en spesiell type spiselig leire. Her er mais og poteter i alle farger, urter som vokser i Amazonas, eller kaktuser fra ørkenen.

- Tenk at alt dette finnes, og at vi ennå ikke har utforsket mer enn en liten del av dette mangfoldet, sa Virgilio da vi møttes på restauranten dagen etter at jeg hadde spist der.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

3 MÅNEDER*

SOMMERKAMPANJE

50 kr

(0,56 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER* 50 kr per 3 måneder. 0,56 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249kr/ kvartal når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE*

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE* 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) (249kr/kvartal).
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (249kr/kvartal) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.