Du leser nå Dagbladet Pluss

Trivelig med tapas

Perla Mediterranea er tapas med stil, men menyen kan bedra.

Middelhavets perle: Vel, det er et stykke fra den varme fønvinden fra Sahara til den sure trekken på  St. Hanshaugen. Men tidvis gir maten på Perla Mediterranea en smak av sommer og sol. FOTO: ADRIAN ØHRN JOHANSEN/ DAGBLADET
Middelhavets perle: Vel, det er et stykke fra den varme fønvinden fra Sahara til den sure trekken på St. Hanshaugen. Men tidvis gir maten på Perla Mediterranea en smak av sommer og sol. FOTO: ADRIAN ØHRN JOHANSEN/ DAGBLADETVis mer

- Bjerregaards gate er ikke helt hva jeg forbinder med Middelhavets strender, så Perla Mediterraneas tapas skal være veeeeldig gode før jeg hører palmesus og bruset av veltempererte dønninger, sukket Robinson og skannet den ildrøde menyen med vinterleie øyne.

- Men du øyner kanskje et ørlite håp om at kongereker, Manchego-ost med fikenmarmelade, og spanske kjøttboller kan gjøre nedre St. Hanshaugen en tanke mer iberisk? kom det fra Fredag.

- La oss finne det ut, svarte Robinson. - Med en baconsurret daddel eller to, noen grillede grønnsaker og en montadito pluss litt brød og aioli i tillegg, lover jeg å gjøre mitt ytterste for å fange opp gode, spanske vibrasjoner den neste timen. Rødt, hvitt eller øl?