Du leser nå Dagbladet Pluss

Trond Einar (37) ble sett på som en kynisk drapsmann som utførte oppgavene sine med stålkontroll

- Ondskapen var en del av meg.

TORPEDO:  - Jeg gjorde det jeg ble bedt om å gjøre, jeg gikk bare rett på. Jeg var en maskin, sier Trond Einar Frednes om åra da han var torpedo i gjengmiljøet i Larvik. Etter at han slapp ut av fengsel i sommer, har han jobbet hardt med å stable livet sitt på beina. Alle foto: Morten Rakke
TORPEDO: - Jeg gjorde det jeg ble bedt om å gjøre, jeg gikk bare rett på. Jeg var en maskin, sier Trond Einar Frednes om åra da han var torpedo i gjengmiljøet i Larvik. Etter at han slapp ut av fengsel i sommer, har han jobbet hardt med å stable livet sitt på beina. Alle foto: Morten RakkeVis mer

Alt blodet. Smerteskrikene. Alle de redde menneskene. Kuleskuddene. Og til slutt: Døden.

Det er dette han tenker på om natta. Når hele huset sover, ungene i sengene sine, samboeren Regine tett inntil ham.

Han må leve videre med valgene han har tatt. Hver eneste dag.

Larvik, 18. juni 2012. Helikopteret flerrer i stykker den lyse sommerdagen, river den i filler. Sirenene uler gjennom byen.

Trond Einar er desperat. I blodet bruser virkningen av ei halv flaske sprit og flere Rohypnol. Han ble prøveløslatt for nærmere tre år siden, etter å ha sonet to tredjedeler av en drapsdom. Nå har han ramlet tilbake.

Våkner opp i fenselscelle

Han har vært på rømmen siden kvelden i forveien, da han ble avbrutt av politiet mens han skulle plukke opp noen ulovlige varer i et steinbrudd i nærheten. Idet de to politimennene knuste ruta og stormet bilen hans, grep Trond Einar hagla og siktet på dem. Så torpederte han politibilen og stakk av.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

E-avisa er inkludert hver dag

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.