Trotskisten tar folket med storm

Går det mot diktatur i Venezuela?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I VENEZUELA står president Hugo Chavez på gassen for å få gjennomført sin sosialistiske revolusjon. Nå har han kommet med forslag om en fullmaktslov, som gir ham frihet til å vedta nye lover på egen hånd i halvannet år framover.

Den populære presidenten har videre varslet at han ønsker å fjerne begrensningen på hvor mange perioder en president kan sitte. Årsaken er, som han sier, det tar tid å gjennomføre den bolivarianske revolusjonen. Den tidligere fallskjermjegeren har erklært seg selv som trotskist og siterer Marx og Lenin. Castro-beundreren har allerede sittet i åtte år.

Han har også fått i gang forhandlinger blant 21 partier på venstresiden om sammenslåing til ett sosialistisk parti.

HAN KAN GJØRE MYE SOM HAN VIL, allerede. Chavez\' parti har alle setene i nasjonalforsamlingen, etter at opposisjonen trakk seg i protest. Forsker Benedicte Bull ved Senter for utvikling og miljø, mener det er grunn til å være bekymret.

- Særlig dette med fullmaktslovene er ganske bekymringsfullt, det går mer og mer i retning av et enmannsvelde, sier Bull til Dagbladet.no. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer