Truman show - på ordentlig

Truman Capote ventet på henrettelsen for å få en skikkelig slutt på sin verdenskjente bok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET VAR PÅ MORGENEN 15. november 1959 den velstående bonden Herbert Clutter, hans syke kone Bonnie og de to barna Nancy og Kenyon (15 og 16 år) ble funnet skutt og drept på gården i Kansas. Telefonledningen var kuttet over. De fire var bundet og kneblet, skutt på kloss hold. Herberts strupe var skåret over. Ham fant naboene i kjelleren. En radio, 40 dollar og en kikkert var det eneste som var stjålet. Det var ingen tegn til kamp, etterforskerne kunne ikke se noe motiv. Mordene i den gudfryktige bygda sjokkerte USA.

Herbert var en mann folk så opp til, en spartansk bonde som var kjent som rettferdig og lojal mot sin invalide kone. Han brukte ikke så mye penger, og ville helst bytte til seg ting. Datteren Nancy var den beste i klassen og hedret med priser for sine utsøkte paier. Hun deitet også skolens basketballstjerne. Kenyon var glad i bøker. Han holdt på å snekre en kiste i sedertre til sin eldste søster som skulle gifte seg. De var aktive kirkegjengere og også aktive i 4H. Alle likte Clutterfamilien. De to eldste barna var flyttet hjemmefra, og ble ikke rammet av massakren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer