Turbolens

En gjeng rasshøl er blitt nasjonalhelter. Nå kommer boka om Turboneger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VI ER BACKSTAGE i Groruddalen i Oslo. Utenfor, i steinbruddet som utgjør gratisfestivalen Granittrock, yngler det av kids. Noen er eldre, brautende guttegjenger med Turbojugend-jakker fra bandets fanklubb og innsmuglet øl, andre knapt gamle nok til å ha vokst ut hodehår. Det er en slags Barnas Dag, der hovedattraksjonen er seks reflekterte menn midt i livet som dundrer ut eposer om Mørket, om mannlig håravfall, om det å spise seg feit, om voldelig homosex, om det å bli kåt av å svi av hus og grave hull i bakken.

Noen øyeblikk seinere skal ni år gamle jenter, sittende på slitne mødre, skrike ut «I Got Erection». Noen øyeblikk seinere skal Hank von Helvete synge Groruddalens pris, snakke om «de kjipe folka nedi by’n», for deretter å ledende spørre ungdommene blant publikum om de skulker skolen, om de ikke kommer hjem til riktig tid på kvelden, om de kanskje ikke kommer hjem på tre hele dager, og da «med et lite, jævla foster i magan!»

Det er god stemning.

Norges kanskje største rockeband – det globale undergrunnsfenomenet Turboneger – er gjenforent på femte året. Det er nesten ti år siden de la vandringsstaven ned. Noen av publikummerne kan være unnfanget etter avskjedskonserten på utestedet Mars i 1998, da bandet ble nødt til å legge opp grunnet langt framskreden heroinavhengighet hos frontfigur Hank von Helvete. Etter comebacket på Quart-festivalen i 2002 er det blitt Spellemannpriser, storkonserter i USA og platesalg til gull.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer