Overlevde: For fire år siden fikk Turid Birkeland diagnosen Myelofibrose og måtte få ny beinmarg. Da var sønnen hennes seks år. - Før jeg ble syk, visste jeg ikke hva angst var. Nå har jeg en formening, sier hun. Foto: Lars Myhren Holand / Dagbladet
Overlevde: For fire år siden fikk Turid Birkeland diagnosen Myelofibrose og måtte få ny beinmarg. Da var sønnen hennes seks år. - Før jeg ble syk, visste jeg ikke hva angst var. Nå har jeg en formening, sier hun. Foto: Lars Myhren Holand / DagbladetVis mer

Turid Birkeland var alenemor. Så kom den sjeldne, dødelige sykdommen

Det var bare en måte å bli frisk på.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Etter 17 år på sidelinja og en dødelig sykdom, er Turid Birkeland på vei tilbake i politikken.  - Da jeg ble syk sa veldig mange til meg at nå er det viktig at du virkelig lever og nyter livet. Du vet, alle de tingene vi sier i sånne situasjoner. Jeg opplevde at det virket mot sin hensikt, det var nesten grusomt, sier Turid Birkeland (52).

Tidligere minister

Rundt håndleddet har Birkeland en arbeiderparti-rød klokke. Hun har arbeiderparti-røde negler og en arbeiderparti-rød iphone der hun blant annet har bilder av sønnen Gabriel. Hun har også bilder fra skolekonserter i regi av Rikskonsertene, som hun har vært direktør for siden 2012.

Birkeland er en av dem som alltid nevnes med prefikset «tidligere minister». I Birkelands tilfelle kulturminister. I et lite år, fra høsten 1996 til valget året etter satt hun i Torbjørn Jaglands regjering. Etter det har hun drevet med til dels helt andre ting, men nå er hun på vei tilbake, til tross for at hun gjør sitt beste for å tone ned snakket om et politisk comeback.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • *Fornyes til standard mnd når gratisperioden utløper (99 kr/mnd)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn