Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Turid Birkeland var alenemor. Så kom den sjeldne, dødelige sykdommen

Det var bare en måte å bli frisk på.

Overlevde: For fire år siden fikk Turid Birkeland diagnosen Myelofibrose og måtte få ny beinmarg. Da var sønnen hennes seks år. - Før jeg ble syk, visste jeg ikke hva angst var. Nå har jeg en formening, sier hun. Foto: Lars Myhren Holand / Dagbladet
Overlevde: For fire år siden fikk Turid Birkeland diagnosen Myelofibrose og måtte få ny beinmarg. Da var sønnen hennes seks år. - Før jeg ble syk, visste jeg ikke hva angst var. Nå har jeg en formening, sier hun. Foto: Lars Myhren Holand / Dagbladet Vis mer

Etter 17 år på sidelinja og en dødelig sykdom, er Turid Birkeland på vei tilbake i politikken.  - Da jeg ble syk sa veldig mange til meg at nå er det viktig at du virkelig lever og nyter livet. Du vet, alle de tingene vi sier i sånne situasjoner. Jeg opplevde at det virket mot sin hensikt, det var nesten grusomt, sier Turid Birkeland (52).

Tidligere minister

Rundt håndleddet har Birkeland en arbeiderparti-rød klokke. Hun har arbeiderparti-røde negler og en arbeiderparti-rød iphone der hun blant annet har bilder av sønnen Gabriel. Hun har også bilder fra skolekonserter i regi av Rikskonsertene, som hun har vært direktør for siden 2012.

Birkeland er en av dem som alltid nevnes med prefikset «tidligere minister». I Birkelands tilfelle kulturminister. I et lite år, fra høsten 1996 til valget året etter satt hun i Torbjørn Jaglands regjering. Etter det har hun drevet med til dels helt andre ting, men nå er hun på vei tilbake, til tross for at hun gjør sitt beste for å tone ned snakket om et politisk comeback.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?