ET KAFEBORD: - Jeg setter meg utenfor, under de røde parasollene. Jeg får hjørnebordet i dag. Foto: Shutterstock / NTb Scanpix
ET KAFEBORD: - Jeg setter meg utenfor, under de røde parasollene. Jeg får hjørnebordet i dag. Foto: Shutterstock / NTb ScanpixVis mer

Turister!

Og langsomt ble hjørnebordet på A Caravela nesten mitt.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Hun kjenner meg igjen nå. Straks jeg kommer inn og sier bom dia, nikker hun, og vender seg mot den enorme espressomaskinen i stål. Jeg setter meg utenfor, under de røde parasollene. Jeg får hjørnebordet i dag, og etter noen minutter er hun der med espresso og appelsinjuice. Obrigado, sier jeg.

Og der kommer den solbrune, sørgmodige mannen i 60-åra med bart og stålullhår. Jeg smiler, nikker. Han stanser opp, ser på meg – surt? – før han går inn og blir der.

Det var en lørdag i juli at vi fløy fra Norge til Portugal. Det var vår første tur til Algarvekysten, og vi ante ikke hva vi hadde i vente. Vi hadde bestilt leiebil, en liten og daff Fiat, viste det seg. Jeg lette fram GPS-en på mobilen, og under favoritter fant jeg adressen til hotellet: Rua Bartolomeu Dias. Reiseruta ble kalkulert, og snart førte den oss bort fra flyplassen, og etter hvert inn på motorvei A22, og etter fire-fem mil av motorveien, og ned mot den hektiske turistgettoen Albufeira. Trafikken tetnet til, det var lyskryss, rundkjøringer, biler, taxier, scootere, busser og en strøm av mennesker, men GPS-en loset oss gjennom alt, og vi kunne blinke inn den enveiskjørte gata Bartolomeu Dias. Vi var framme, alt var fremmed. Det var begynt å skumre.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn