Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Turister!

Og langsomt ble hjørnebordet på A Caravela nesten mitt.

ET KAFEBORD: - Jeg setter meg utenfor, under de røde parasollene. Jeg får hjørnebordet i dag. Foto: Shutterstock / NTb Scanpix
ET KAFEBORD: - Jeg setter meg utenfor, under de røde parasollene. Jeg får hjørnebordet i dag. Foto: Shutterstock / NTb Scanpix Vis mer

Hun kjenner meg igjen nå. Straks jeg kommer inn og sier bom dia, nikker hun, og vender seg mot den enorme espressomaskinen i stål. Jeg setter meg utenfor, under de røde parasollene. Jeg får hjørnebordet i dag, og etter noen minutter er hun der med espresso og appelsinjuice. Obrigado, sier jeg.

Og der kommer den solbrune, sørgmodige mannen i 60-åra med bart og stålullhår. Jeg smiler, nikker. Han stanser opp, ser på meg – surt? – før han går inn og blir der.

Det var en lørdag i juli at vi fløy fra Norge til Portugal. Det var vår første tur til Algarvekysten, og vi ante ikke hva vi hadde i vente. Vi hadde bestilt leiebil, en liten og daff Fiat, viste det seg. Jeg lette fram GPS-en på mobilen, og under favoritter fant jeg adressen til hotellet: Rua Bartolomeu Dias. Reiseruta ble kalkulert, og snart førte den oss bort fra flyplassen, og etter hvert inn på motorvei A22, og etter fire-fem mil av motorveien, og ned mot den hektiske turistgettoen Albufeira. Trafikken tetnet til, det var lyskryss, rundkjøringer, biler, taxier, scootere, busser og en strøm av mennesker, men GPS-en loset oss gjennom alt, og vi kunne blinke inn den enveiskjørte gata Bartolomeu Dias. Vi var framme, alt var fremmed. Det var begynt å skumre.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?