«Famous Twin Prostitutes Tour»: «De Ouwe Hoeren», kaller tvillingene Fokkens seg selv. Direkte oversatt «de gamle horene». Men også et slanguttrykk for «skravlekjerringer» på nederlandsk. I femti år har søstrene solgt kroppen sin i Amsterdams Red light district. Nå er de blitt en turistattraksjon, med egen guidet tur for grupper av turister. Foto: SIV JOHANNE SEGLEM
«Famous Twin Prostitutes Tour»: «De Ouwe Hoeren», kaller tvillingene Fokkens seg selv. Direkte oversatt «de gamle horene». Men også et slanguttrykk for «skravlekjerringer» på nederlandsk. I femti år har søstrene solgt kroppen sin i Amsterdams Red light district. Nå er de blitt en turistattraksjon, med egen guidet tur for grupper av turister. Foto: SIV JOHANNE SEGLEMVis mer

Tvillingene solgte sex i 50 år: - Rett som det var kom fedre med sønnene sine

Når to veteraner innen verdens eldste yrke forteller dukker de utroligste historier opp.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Da er vi klare til å begi oss inn i hjertet av Red light district, folkens. Damene venter på oss! De er 74 år gamle nå og pensjonerte seg nylig, etter å ha jobbet femti år som prostituerte.

Turguide Elard Tissot van Patot skuer ut over flokken av turister som har tatt oppstilling rundt ham på torget i det hutrete vinterværet. En irsk jentegjeng på utdrikningslag. Noen pommes frites-gomlende kompiser fra London. Og oss.

Vi er i den nederlandske hovedstaden. I treskoene og tulipanenes by, omgitt av kanaler, husbåter, vindmøller, edamerost og Van Gogh. Litt mindre pittoresk, kanskje, er severdigheten vi har i sikte denne lørdag ettermiddagen: For 30 euro per billett har vi meldt oss på den guidede gåturen «Famous Twin Prostitutes Tour in Amsterdam».

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn