Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Tvillingene solgte sex i 50 år: - Rett som det var kom fedre med sønnene sine

Når to veteraner innen verdens eldste yrke forteller dukker de utroligste historier opp.

«Famous Twin Prostitutes Tour»: «De Ouwe Hoeren», kaller tvillingene Fokkens seg selv. Direkte oversatt «de gamle horene». Men også et slanguttrykk for «skravlekjerringer» på nederlandsk. I femti år har søstrene solgt kroppen sin i Amsterdams Red light district. Nå er de blitt en turistattraksjon, med egen guidet tur for grupper av turister. Foto: SIV JOHANNE SEGLEM
«Famous Twin Prostitutes Tour»: «De Ouwe Hoeren», kaller tvillingene Fokkens seg selv. Direkte oversatt «de gamle horene». Men også et slanguttrykk for «skravlekjerringer» på nederlandsk. I femti år har søstrene solgt kroppen sin i Amsterdams Red light district. Nå er de blitt en turistattraksjon, med egen guidet tur for grupper av turister. Foto: SIV JOHANNE SEGLEM Vis mer

- Da er vi klare til å begi oss inn i hjertet av Red light district, folkens. Damene venter på oss! De er 74 år gamle nå og pensjonerte seg nylig, etter å ha jobbet femti år som prostituerte.

Turguide Elard Tissot van Patot skuer ut over flokken av turister som har tatt oppstilling rundt ham på torget i det hutrete vinterværet. En irsk jentegjeng på utdrikningslag. Noen pommes frites-gomlende kompiser fra London. Og oss.

Vi er i den nederlandske hovedstaden. I treskoene og tulipanenes by, omgitt av kanaler, husbåter, vindmøller, edamerost og Van Gogh. Litt mindre pittoresk, kanskje, er severdigheten vi har i sikte denne lørdag ettermiddagen: For 30 euro per billett har vi meldt oss på den guidede gåturen «Famous Twin Prostitutes Tour in Amsterdam».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?