- Tyrkia væpner opprørere med raketter

Den syriske opprørshæren skal ha skaffet seg bakke-til-luft raketter fra Tyrkia.

LUFTVERN: Syriske opprørere skyter med automatvåpen mot fly i Atareb, rett øst for Syrias største by, Aleppo. Nå kan opprørerne ha fått raketter fra Tyrkia som luftvernskyts, og den strategiske balansen kan være i ferd med å endre seg.    AFP PHOTO/AHMAD GHARABLI
LUFTVERN: Syriske opprørere skyter med automatvåpen mot fly i Atareb, rett øst for Syrias største by, Aleppo. Nå kan opprørerne ha fått raketter fra Tyrkia som luftvernskyts, og den strategiske balansen kan være i ferd med å endre seg. AFP PHOTO/AHMAD GHARABLI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det skal være snakk om nesten to dusin (24) av håndholdte våpen. Våpnene kan endre styrkeforfoldet mellom regjeringssoldater og opprørere i Syrias største by Aleppo, melder den amerikanske TV-stasjonen NBC News.

Tar helikoptre Der har regjeringsstyrker i snart en uke angrepet opprørerne med stridsvogner og kamphelikoptre. Opprørernes utholdenhet har overrasket de fleste observatører, og for den syriske regjeringen er det et stort nederlag at opprørerne ikke allerede er jaget fra byen. Stinger-raketter - som det trolig er snakk om - kan uskadeliggjøre helikopterne, og også være effektive forsvarsvåpen mot bedre pansreve stridsvogner.Det er den amerikanske TV-stasjonen som melder om våpenforsyningen fra inne i Syria, fra landsbyene rundt Aleppo. Det er  representanter for Den frie syriske hæren som er NBCs kilde.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer