Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Tyskerne kommer

Månedens vinslipp tyder på at Tyskland er i ferd med å gjenerobre hvitvinstronen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I DAG LANSERER Vinmonopolet 57 nye viner i sine fullsortimentsbutikker. Vi gir 29 av nykommerne terningkast fire eller bedre. Det betyr at vi synes de er verdt prisen. Bare fem av de nye vinene er grunnsortimentsviner som er å finne i samtlige polbutikker. De andre kan bestilles til butikker der de ikke er hyllevare. Vær klar over at det er kjøpt inn små partier av enkelte viner. De vinene det er minst av, er fordelt på utvalgte polutsalg. Fordelingen finner du i fullsortimentets prisliste.

DENNE MÅNEDEN ER DET de tørre, tyske rieslingvinene som slippes fra produsentenes hånd. De tørre tyskerne er så etterspurte at du bør slå til når muligheten byr seg - det nytter ikke å vente til neste vår. Alle de 18 fokusvinene er relativt unge (årgang 2004 eller 2005) og derfor lite utviklet. De bør kjøpes inn nå og legges vekk med tanke på framtidige sommergleder, gjerne enda lenger fram enn sommeren 2007. Takket være høyt syrenivå er dette svært holdbare hvitviner som vil utvikle seg positivt på flaske i mange år. De 18 rieslingvinene i fokussatsingen holder alle et svært høyt kvalitetsnivå og er flotte matviner (til sjømat, kylling og svin). Vi vurderer 15 av dem til å være verdt dagens pris. De tre fokusvinene som havner under streken, gjør det fordi de er så lite utviklet. Det er lenge til de virkelig får vist hva de er gode for.

BLANT DE 14 RØDE OG den ene hvitvinen som lanseres på testsalg (påmeldt av vinimportørene, uten kvalitetsvurdering fra Vinmonopolets side) er det bare tre viner vi vurderer til å være verdt prisen.

Bestillingsutvalget vokser ufortrødent videre. Det lanseres 187 rødviner og 113 hvitviner på bestilling. Blant disse vinene er det mye bra som vi vil komme tilbake til.

VIL DU LESE ALLE VÅRE VINANMELDELSER? Du kan søke selv i <a href=http://www.dagbladet.no/magasinet/vin/sok/>Vinarkivet.</A>