Uklok av skade

17. mai er en fin dag. 18. mai er det ikke, mener Eirik Alver.

Smertefull erfaring: Det finnes utallige råd om hvordan bli kvitt bakrus. Veldig få av dem hjelper. (Foto: Mette Møller)
Smertefull erfaring: Det finnes utallige råd om hvordan bli kvitt bakrus. Veldig få av dem hjelper. (Foto: Mette Møller)Vis mer

Våknet du i dag med tørr hals og et kranium som føles et par nummer for lite? Lurer du på hva i all verden som fikk deg til å tro at å blande brun sprit, øl, vin og gin tonic var en god idé? Rister du på hodet (au!) over din egen dumhet? Ja, det gjør vondt. Det er fælt.

Jo eldre jeg blir, jo mer rustet føler jeg meg til å møte de utfordringene livet kaster på meg. Sikrere, tryggere, roligere — og stort sett smartere. De aller fleste ting blir bedre med tida. Men én ting blir bare verre og verre: Bakrusen.

Noen ganger har vissheten om hva som følger etter, gjort at jeg har gruet meg til festdatoer. Som nyttårsaften. Og 17. mai. Likevel kaster jeg meg uti det, gang etter gang, år etter år. Med en optimisme som øker i takt med antall alkoholenheter, er jeg sikker på at denne gang, ja, denne gang skal det gå fint. Det er en deilig livsløgn, for jeg vet at jeg kommer til å våkne mange morgener og stille det samme spørsmålet: Hvorfor lærer jeg aldri?

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Tilgang til hele papiravisa og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisbelønte reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

6 MÅNEDER*

Påskekupp

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449,-/6mnd) når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

Prøveperiode*

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 1 kr per måned. 0,03 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/mnd) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (449kr/6måneder) (99kr/mnd).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.