- Ukollegialt og mangel på etikette

Støtte til den plagiat-anklagede professoren.

STRID MELLOM DE ANSATTE: Anklager om plagiat på den ene siden og trakassering på den andre preger saken om den norske professoren ved Försvarshögskolan i Stockholm.Foto: FHS
STRID MELLOM DE ANSATTE: Anklager om plagiat på den ene siden og trakassering på den andre preger saken om den norske professoren ved Försvarshögskolan i Stockholm.Foto: FHS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MAGNUS PETERSSON forsøkte i 2007 å få noen utelatte sitater i en lærebok fra 2002 med over 500 fotnoter, Modern Krigskunst, klassifisert som forskningsjuks. Försvarshögskolan i Stockholm (FHS), der Nils Marius Rekkedal har vært professor siden 2001, engasjerte utenforstående ekspertise for å granske anklagene.

Motivet for å gjøre det - en prosess som dessverre får en anklage til å leve lengre - var at skolen ville få en saklig og uavhengig undersøkelse av anklagenes relevans. Historieprofessor Jan Glete fikk oppdraget og kom langt om lenge med sin uttalelse, som fremholdt at Rekkedals forsømmelser var å anse som lite alvorlige.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer