Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

- Ulovlig å dømme dem ved en militærdomstol

Ekspert i Kongo sier dødsdom er ulovlig og at saken skulle vært ført for en sivil domstol.

RETTSSIKKEREHETEN MANGLER: - Gjennomgripende korrupsjon og mangel på uavhengighet preger rettsvesenet i Kongo. i dag ble Tjostolv Moland og Joshua French dømt på alle punkter til døden og til å betale enorme erstatninger.
Foto: Espen Røst
RETTSSIKKEREHETEN MANGLER: - Gjennomgripende korrupsjon og mangel på uavhengighet preger rettsvesenet i Kongo. i dag ble Tjostolv Moland og Joshua French dømt på alle punkter til døden og til å betale enorme erstatninger. Foto: Espen Røst Vis mer

||| - DOMMEN FREMSTÅR SOM overdrevet. Viktigst av alt: Å dømme noen til dødsstraff i kongolesiske domstoler er per i dag i strid med landets grunnlov. «Retten til liv»-prinsippet er nedfelt i konstitusjonen av 2006. 

Det skriver Mirna Adjami på epost til Dagbladet om dødsdommen mot Tjostolv Moland og Joshua French.

Hun er leder for Kinshasa-kontoret av International Center for Transitional Justice. Organisasjonen jobber med rettsoppgjør, sannhetskommisjoner og institusjonell reform i rettsvesenet.

- Mange domstoler i Kongo fortsetter å dømme tiltalte til døden. Dette er et alvorlig problem som bør reises for den nasjonale forfatningsdomstolen for å avklare status, fortsetter hun.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?