+ Du leser nå Dagbladet Pluss

Ulyd

Er forholdet til mitt livs store kjærlighet er i ferd med å kjølne? lurer Eirik Alver.

Musikkfri sone: Få ting er bedre enn musikk - når du sjøl bestemmer hvem, hva og hvor. Få ting er mer irriterende enn når musikk blir til støy.
Musikkfri sone: Få ting er bedre enn musikk - når du sjøl bestemmer hvem, hva og hvor. Få ting er mer irriterende enn når musikk blir til støy.Vis mer

Et av mine første barndomsminner er at jeg ble vasket i kjøkkenvasken. Jeg satt der lykkelig og plasket, mens pappa spilte Händels «Water Music» på platespilleren. —Se, ropte han stolt: —Guttungen har god musikksmak allerede! Han tenkte nok at hans sønn kom til å bli et svært dannet og kultivert menneske.

Sannheten er høyst sannsynlig at jeg var mer opptatt av vannet, såpeboblene og oppmerksomheten, enn av musikken. Men han fikk til dels rett. Ikke at jeg er blitt spesielt dannet eller kultivert, men helt fra jeg var knøttliten har jeg vært veldig glad i musikk. Klassisk har siden kommet i bakgrunnen for både pop, rock og jazz. Men hvis jeg skulle plukke ut ti ting jeg ikke kunne klare meg uten, ville nok musikk komme høyt på lista. Nå er jeg ikke så sikker lenger.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.