Under: - Rørt til tårer av maten

Fem meter under havoverflaten ble Robinson og Fredag rørt til tårer. Restauranten Under er i verdensklasse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Førsteinntrykket av Under er at det hele må skyldes en logisk brist. Ved den knøttlille avkroken Spangereid, så langt sør du kommer før Norge overgir seg til havet, har to lokale gründere satset 70 millioner kroner på å bygge en restaurant ulikt alt annet.

Du har garantert sett bildene. En styggvakker betongkoloss i fjæresteinene, halvveis nedsenket i havet. Og fem meter under overflaten: spisesalen med et 11 meter bredt og tre og en halv meter høyt panoramavindu til det undersjøiske. Det hele er, selvfølgelig, tegnet av Snøhetta.

Med et glass champagne i hånda gikk Robinson og Fredag ned trappa og inn i det blågrønne lyset. Den umiddelbare følelsen der nede er at tida ikke blir holdt øye med av klokka, men av pulserende maneter og hundrevis av fisk. De opplyste sjøskapningene duvet opp og ned utenfor vinduet, i en hypnotiserende rytme fra rullende dønninger.

– Jeg fryktet at hele undervannsgreia skulle kjennes som en gimmick, sa Robinson.

– Men her sitter vi, og jeg kan med hånda på hjertet si at jeg aldri har sett et mer spektakulært rom.

Så begynte måltidet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer