Under panseret

Siv Jensen (35) snakker ofte med faren sin. Han har vært død i femten år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  JEG NEKTER Å LA MEG TRUE til stillhet. Jeg finner meg ikke i det.

Siv Jensen - Fremskrittspartiets kronprinsesse - er bestemt. Hun skal holde 1.-maitale i Odda. Og ingen skal stoppe henne. Verken fra det eller fra andre ting.

For det er nok av dem som har prøvd.

LENGE VAR FRP egg- og tomatpartiet framfor noen. Det er bedre nå. 1. mai-talen Jensen holdt i Narvik i 2002 var nesten helt tomatfri. I 1998 derimot, ble hun truet på livet da hun nærmet seg talerstolen i Spikersuppa i Oslo. Første mai er liksom ikke Jensens dag.

-  Det er skremmende å stå bak politiskjold mens det hagler med stein og flasker. Ikke morsomt. Noen ganger har jeg vært vettskremt. Som regel er jeg ikke det. Vi lever i et demokratisk land, og jeg har rett til å bli hørt.

Og i morgen skal altså: Odda. Arbeiderklassens høyborg. Hun skal heve blikket og se utover et forsamling av industriarbeidere som ønsker henne dit pepperen gror.

-  1. mai tilhører ingen spesielle, annet enn folk som er i jobb. Og jeg synes det var skikkelig tøft gjort av de lokale LO-menneskene å bryte med tradisjonene og invitere meg. Jeg sa ja på flekken, smiler Siv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer