Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

- Unnskyld, alle korps. Jeg hadde glemt hvor bra dere er

Kjartan Brügger Bjånesøy husket plutselig noe viktig.

Ventetid: Korps og skolebarn står på Youngstorget i Oslo og venter før de får gå i tog 17. mai.
Illustrasjonsfoto: NTB SCANPIX
Ventetid: Korps og skolebarn står på Youngstorget i Oslo og venter før de får gå i tog 17. mai. Illustrasjonsfoto: NTB SCANPIX Vis mer

Lenge var det som om jeg hadde fortrengt min egen fortid, fem år på baryton i skolekorps. Stoltheten over å gå hjem med eget instrument, å sitte på en stol og omfavne et kjølig messing­ instrument, presse luft gjennom et munnstykke, kjenne smak og duft av messingrens og ventilolje.

At jeg hadde hatt det helt utrolig gøy på korpsturer, den første uniformen, den første medaljen, lykken over samspill, for ikke å snakke om korpsstevnet da jeg fikk siste dans med den to år eldre Monica fra Kalandseidet. Ja, til og med å marsjere i takt ga meg en viss glede. Høyre, høyre, høyre, før skarptromma slår opp til «Gammel jegermarsj».

Alle disse gode opplevelsene var som blåst bort da dattera mi begynte å snakke om at hun ville begynne i korps. Hver vår sprang hun ut i gata da korpset marsjerte forbi tidlig i mai, nesten like ivrig som da hun hørte lyden av isbilen. Jeg oppmuntret henne ikke, sa aldri et ord om at dette med korps var noe hun en gang kunne bli en del av. Jeg hadde da hørt skrekkhistoriene om loppemarkedsdugnader og utmattende nasjonaldagsfeiringer. Var det ikke nok med fotball og hånd­ball? Og hvis dette med musikk var så viktig, kunne hun ikke begynne med piano?

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

1 MÅNED*

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr måned. 0,03 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (99kr/mnd) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr 3 måneder. 2,77 per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

6 MÅNEDER**

KUN 30 KR/MND- 60% rabatt

180 kr

(1 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER** 180 kr 6 måneder. 1 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449kr/6mnd) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (99kr/mnd). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (449kr/6mnd). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?