Uromomentet

Programleder Knut Olsen (54) har suksess når han skaper uro. Men sliter med å stagge sin egen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Når det røyner på i livet, må Knut Olsen ut og bryte stein. Rekorden er en fire tonn granittgigant der annekset til hytta hans står på idylliske Hvaler. Det er en stein det går gjetord om blant venner. En stein som ikke ble sprengt bort. Nei da, Olsen tyr ikke til lettvinte metoder. NRKs valgdebattleder er tilhenger av hammer og meisel.

– Jeg har det i meg at stein skal flyttes. Jeg er konstant irritert over naturens uorden. Hvis det hadde vært noe i det med reinkarnasjon og gjenfødelse, må jeg ha vært pyramidebygger i mitt tidligere liv. Eller kanskje bare jeg var en steinarbeider på Hvaler. Mens andre peser på trimsykler eller spiller golf, har jeg mine stein, lyder forklaringen.

Dessverre for NRK-nestoren, begynner det å bli smått med stein igjen på den velholdte hyttetomta. Han kunne trengt dem nå, der han sitter solbrun på sin selvbygde terrasse og drar hånda gjennom det solbleika, bølgete signaturhåret. Høstens valgkampsendinger har allerede begynt å røve nattesøvnen. Debattantene uteblir, strupen snører seg sammen og spørsmålene glipper fra hukommelsen som nykjernet smør. I drømme. I våken tilstand er Olsen i rute. 16. august sparket han i gang det første av de fire direktesendte folkemøtene han skal lede før han og NRK-kollega Lisbeth Skei gir seg i kast med selveste partilederdebatten. Fra 11. september er han dessuten aktuell som Nina Owings nye makker i «Standpunkt».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer