Urtegratinert torsk

4 porsjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

800 g torskefilet uten skinn og bein, helst tykk ryggfilet. Salt og pepper 1 dl god kalvekraft persille. Urteskorpe: 6 skiver loff uten skorpe i terninger 1 finhakket hvitløkbåt 2 ss finhakket persille 2 ss finhakket basilikum 2 ss grovhakkede mandler 2 ss revet parmesanost. Smørdampede gulrøtter: 3 gulrøtter i staver 1 ss smør 1 dl vann 3 ss sitronsaft 1 ts finhakket gressløk salt og pepper. Sett stekeovnen på 130 grader. Tørk loffterninger lett i stekeovn uten at de tar farge. Ha dem i en foodprosessor sammen med hvitløk, persille, basilikum, mandler og parmesanost. Kjør til en grønn, jevn mos. Øk varmen i stekeovnen til 225 grader. Skjær torsken i serveringsstykker, dryss salt og pepper over og legg dem i en smurt ildfast form. Fordel urtemassen på torsken. Sett formen i stekeovn og stek ca. 10 minutter til urteskorpa er gyllen og fisken ferdig. Kok opp vann med smør og sitron og kok gulrøttene til de er møre. Smak til med salt, pepper og gressløk. Kok opp kalvesjy og pisk inn terninger med smør, ha i persille. Server med kokte poteter eller potetmos. Kalvekraftsmøret kan byttes med hollandés. Se flere oppskrifter på God fisk Sjekk alle mattipsene i arkivet vårt

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.