Du leser nå Dagbladet Pluss

Usexy som lærer

Mine journalistkollegaer synes ikke læreryrket er særlig stas og status.

PROVOSERT: Skribenten er opprørt over at det ikke oppfattes spesielt sexy å skifte beite fra journalistikken til læreryrket. Foto: IDA VON JHANNO BAST
PROVOSERT: Skribenten er opprørt over at det ikke oppfattes spesielt sexy å skifte beite fra journalistikken til læreryrket. Foto: IDA VON JHANNO BASTVis mer

Jeg har ryddet pulten, kastet 30 notatblokker og pakket ned et par minner og to pakker med rugsprø. Det er min siste kveldsvakt i Dagbladet. Jeg har tatt pakke og slutter etter 21 år.

21 år er lenge. Når jeg forteller mine unge kollegaer at jeg har jobbet i avisa i mer enn tjue år, ser de forvirret ut. De skjønner at jeg er gammel. De tror jeg har gått glipp av mye. Men det har jeg ikke.[bilde, right, six]

Jeg har vært gift med Dagbladet,  likhet med påfallende mange av mine gode kollegaer. Vi har vært sykt trofaste, vi har aldri snudd oss etter andre fristelser eller høyere lønn.

Dagbladet har vært min identitet, mitt politisk parti, verdigrunnlag, lekekasse, selvrealiseringsverktøy og en ekstremt givende arbeidsplass. Takk Dagbladet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

3 MÅNEDER*

SOMMERKAMPANJE

50 kr

(0,56 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER* 50 kr per 3 måneder. 0,56 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249kr/ kvartal når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE*

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE* 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) (249kr/kvartal).
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (249kr/kvartal) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.