Smart ide: Mange har nok opplevd å få barnevogna skadet i flytransport. Men Anne Morkemos gjorde noe mer enn bare å lage en forsikringsak av det.
Smart ide: Mange har nok opplevd å få barnevogna skadet i flytransport. Men Anne Morkemos gjorde noe mer enn bare å lage en forsikringsak av det.Vis mer

Ut av ammetåka kom gründereventyret

En ødelagt barnevogn ble starten på Anne Morkemos (46) "Prampack"-firma. For tre pappaer var det mangel på kule klær som startet "Ugly Children Clothing."

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Det var ved bagasjebåndet hun fikk ideen.

Sønnen Oskar var sju måneder, og Anne Morkemo og mannen var på reise i tre måneder. Allerede på den første flyreisen ble understellet på barnevogna skjevt. På den andre flyturen begynte smådeler å falle av. Etter den tredje flyreisen kunne den ikke lenger brukes.

Det endte med at de måtte avlyse utflukter og bruke feriedager på å lete etter barnevognreparatører. Og så slo det Anne: Hva hvis det fantes en skikkelig beskyttelse for barnevogner på flyreise?

- Etterpå kunne jeg ikke glemme det. Da jeg kom hjem, fant jeg fram Ikea-poser og gamle dukkevogner og begynte å eksperimentere.

Det ble starten på et nytt liv. Da sykepleieren Anne Morkemo begynte å jobbe igjen etter mammapermisjonen, var hun gründer på fritida. Hun fikk designen noenlunde på plass, og fikk varemerket og ideen patentbeskyttet. Så begynte hun å ringe rundt. Til forsikringsselskap, til flyselskap, flyplasser, utstyrsbutikker for barn. Alle var positive. Alle ville gjerne hjelpe. I Norwegian fikk hun råd fra konsernsjef Bjørn Kjos, hos Innovasjon Norge fikk hun hundretusener av kroner.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn