Du leser nå Dagbladet Pluss

- Ut fra det vi i dag vet at han stelte med, så var dommen alt for mild

Suksessforfatter Ferdinand von Schirachs bestefar var sjef for Hitlerjugend.

KAFFEMØTET: Advokaten Ferdinand von Schirach gir ikke ofte intervjuer, men Dagbladet traff ham på en fortauskafé i Berlin. Etter å ha vært ganske reservert i starten åpnet han opp og fortalte om det å være forsvarsadvokat i Tyskland, og sin nye, litt plagsomme stjernestatus som krimforfatter. Hans bestefar Baldur von Schirach, som var leder av Hitlerungdommen under krigen, ville han ikke snakke så mye om, men han er selvsagt soleklar over bestefarens nazihistorie. Foto: GYLDENDAL
KAFFEMØTET: Advokaten Ferdinand von Schirach gir ikke ofte intervjuer, men Dagbladet traff ham på en fortauskafé i Berlin. Etter å ha vært ganske reservert i starten åpnet han opp og fortalte om det å være forsvarsadvokat i Tyskland, og sin nye, litt plagsomme stjernestatus som krimforfatter. Hans bestefar Baldur von Schirach, som var leder av Hitlerungdommen under krigen, ville han ikke snakke så mye om, men han er selvsagt soleklar over bestefarens nazihistorie. Foto: GYLDENDALVis mer

(Dagbladet): Von Schirachs novellesamlinger har tatt av både hjemme og ute.

I Tyskland er den ene boka allerede filmatisert - og den andre er på vei i løpet av høsten. Store deler av nasjonen fryder og gleder seg ettersom det i Schirachs historier er vanlige folk som står i sentrum samt at advokatene deres ikke flyr så forferdelig høyt de heller.

- Jeg drev ikke med annet enn strafferett i 21 år. De siste fem årene har jeg også skrevet bøker. Egentlig så skyldes det at jeg sover dårlig og kjedet meg fælt der jeg lå våken om natta. Derfor satt jeg meg til tastene og gikk i gang. Det var ikke noen annen grunn til at jeg begynte, sier Ferdinand von Schirach da PS treffer ham på en fortauskafé i Berlin.SUKSESSFORFATTER: Ferdinand von Schirach hadde jobbet som forsvarsadvokat i 21 år da han begynte å skrive noveller fra sitt virke innenfor det tyske rettssystemet. Alle tre bøkene er dype dykk inn i det mørkeste av det mørke.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

E-avisa er inkludert hver dag

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.